problem z biegami

Tematy związane z ukladem elektrycznym Virago
Awatar użytkownika
Katatonia
Posty: 153
Rejestracja: 06 marca 2011, 10:28
Motocykl: Virago 535
Lokalizacja: Z piekła rodem
Wiek: 30
Kontaktowanie:
Status: Offline

problem z biegami

Postautor: Katatonia » 01 czerwca 2017, 09:58

Witam mam taki problem jak zapne bieg to powinna gasnąc dioda zielona a ona mi sie wtedy zapala dokładnie jest na odwrót jakies pomysły?
Night Is The New Day !

Awatar użytkownika
Top Gun
Posty: 1620
Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 16:23
Motocykl: XV1100, CRF 1000
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 54
Status: Offline

Re: problem z biegami

Postautor: Top Gun » 01 czerwca 2017, 10:17

Wymienić diodę na czerwoną :P
,,Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz kiedy okażą się potrzebne,,

Awatar użytkownika
leszekk
Posty: 3849
Rejestracja: 26 kwietnia 2009, 21:35
Motocykl: BMW F800ST
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 59
Status: Offline

Re: problem z biegami

Postautor: leszekk » 01 czerwca 2017, 11:58

Zamienić na powrót diodę na żarówkę ;-)
In God we Trust -- all others must submit an X.509 certificate.

Awatar użytkownika
barg
Posty: 576
Rejestracja: 15 września 2011, 23:44
Motocykl: XV 700 '84 ST1100
Lokalizacja: Oświęcim
Wiek: 47
Status: Offline

Re: problem z biegami

Postautor: barg » 02 czerwca 2017, 00:37

Nie zagłębiając się w schematy sprawdziłbym czy czujnik sprzęgła jest sprawny. Odłącz go całkowicie i zobacz co się dzieje.
Funkcjonariusz milicji? Na wódkę? W biały dzień? W godzinach pracy? Z największą przyjemnością!

Awatar użytkownika
Katatonia
Posty: 153
Rejestracja: 06 marca 2011, 10:28
Motocykl: Virago 535
Lokalizacja: Z piekła rodem
Wiek: 30
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: problem z biegami

Postautor: Katatonia » 02 czerwca 2017, 09:31

jak go odłączę to wtedy dioda zielona świeci ciągle i moto nie odpala
Night Is The New Day !

niciacia
Posty: 21
Rejestracja: 12 sierpnia 2016, 08:53
Motocykl: Virago 750 `91
Lokalizacja: Głogowo (k/Torunia)
Wiek: 47
Status: Offline

Re: problem z biegami

Postautor: niciacia » 02 czerwca 2017, 14:55

Odwróć diodę, bez żartów, zmień kable na nóżkach. Moim zdaniem pomoże.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. :shit:


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość