Problem z odpalaniem Virago 1100 (rozwiązany - bendix) Temat rozwiązany

Tematy związane z ukladem elektrycznym Virago
zbygo5
Posty: 9
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 14:43
Motocykl: Virago 1100
Lokalizacja: Kasinka Mała
Wiek: 31
Status: Offline

Problem z odpalaniem Virago 1100 (rozwiązany - bendix)

Postautor: zbygo5 » 15 października 2017, 12:50

Witam. Od 3 dni jestem szcześliwym albo i nie Yamahy Virago 1100 z 94r. Na drugi dzien po zakupie pojawił sie problem z odpalaniem. Co to może być? Rozrusznik, bendix czy coś innego? W linku film z odpalania mojej virażki:
https://m.youtube.com/watch?v=BZgzngaWpv0

Leon_
Posty: 36
Rejestracja: 13 sierpnia 2017, 09:05
Motocykl: Virago 750 92r.
Lokalizacja: Sosnowiec
Wiek: 33
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: Leon_ » 15 października 2017, 20:32

Usterka bendiksa - regeneracja albo wymiana na nowy.
Rzrusznik masz sprawny, bardzo ładnie kręci.

zbygo5
Posty: 9
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 14:43
Motocykl: Virago 1100
Lokalizacja: Kasinka Mała
Wiek: 31
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: zbygo5 » 15 października 2017, 20:45

Dzięki bardzo za odpowiedź. Już mam dogadaną regeneracje bendiksa u KoSSa. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
leszekk
Posty: 3821
Rejestracja: 26 kwietnia 2009, 21:35
Motocykl: BMW F800ST
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 59
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: leszekk » 16 października 2017, 09:16

Pamiętaj, że Virago to motocykl, który zdecydowanie lubi być odpalany z w pełni naładowanego akumulatora. Pewnie 90% problemów zgłaszanych z odpalaniem maszyny ustąpiło po naładowaniu akumulatora.
In God we Trust -- all others must submit an X.509 certificate.

zbygo5
Posty: 9
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 14:43
Motocykl: Virago 1100
Lokalizacja: Kasinka Mała
Wiek: 31
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: zbygo5 » 20 października 2017, 10:43

Taki oto bendiks zastałęm w środku. Regenerował go jakiś ''fachowiec''
bendix.jpg

riczi3
Posty: 27
Rejestracja: 29 września 2014, 15:48
Motocykl: YAMAHA XV 125 i 1100
Lokalizacja: Gdynia i okolice
Wiek: 47
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: riczi3 » 20 października 2017, 12:54

Wszystko d0brze jest zrobione, właśnie w taki sposób się to robi , chociaż można było troszkę ładniej pospawać obudowę.
Problem w regeneracji nie leży w tym co widać na zewnątrz bo to tylko obudowa. Problem polega na tym że wycierają się wałeczki oraz bieżnia osi zębatki i niestety regeneracja czyli wymiana samych wałeczków na długo nie pomaga ponieważ wytarta jest utwardzona powierzchnia wałka zębatki która zużywa się coraz szybciej. oczywiście możesz to rozebrać zmierzyć średnicę wałeczków i dopasować jakieś nowe i to poskładać i tak samo jak wyżej pospawać. Na pewno będzie działać tylko nie wiadomo jak długo.

Awatar użytkownika
IRE
Posty: 70
Rejestracja: 22 kwietnia 2016, 18:51
Motocykl: 535,Monster 1200S
Lokalizacja: opolskie
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100

Postautor: IRE » 21 października 2017, 10:12

Najlepsza dieta-dieta roślinna
Chmiel, żyto, tytoń, konopie

zbygo5
Posty: 9
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 14:43
Motocykl: Virago 1100
Lokalizacja: Kasinka Mała
Wiek: 31
Status: Offline

Re: Problem z odpalaniem Virago 1100  Temat rozwiązany

Postautor: zbygo5 » 09 grudnia 2017, 12:10

Problemem okazał sie bendiks. Koss zregenerował i wszystko śmiga.


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość