Virago 1100 1986 wirujace prądy silnik z nowym układem rozrusznika. Temat rozwiązany

Tematy związane z ukladem elektrycznym Virago
goral
Posty: 364
Rejestracja: 06 stycznia 2011, 20:57
Motocykl: 700 1985 serce 1,1o
Lokalizacja: Meszna/Irlandia
Wiek: 39
Status: Offline

Virago 1100 1986 wirujace prądy silnik z nowym układem rozrusznika.

Postautor: goral » 03 grudnia 2017, 12:08

PO odpaleniu przejechaniu 300 metrow spaliła bezpiecznik zapłonu i zdechła.Po wymianie bezpiecznika po nacisnieciu startera swieci kontrolka rezerwy oraz oleju i nie kreci ale swiatło normalnie przygasa. Moja to wersja usa lub kalifornia nie dasz rady wyłączyc swiateł. Ma też wyłacznik chazard czyli awaryjne.W awaryjnych jedno miejsce w płytce było wy palone ale to od 5 lat tak było. Aby odpalic podałem plusa na bendiks cienkim kablem. Po podaniu plusa na starter moto odpala. Kontrolka luzu nie działa. Zapłon też nie swieci. A moto odpala na dotyk jezeli podasz plusa na bendix . Kosa wyeliminowana mostkiem.Pompa paliwa odłączona bak z 700 z normalnym kranikiem tak jezdzi juz ponad 5 lat.Teraz pali jeszcze bezpiecznik od sygnałów.Podmieniłem przerywacz z kierunkowskazow i nie pali na razie bezpiecznika. Sygnał nie działa. Na czujniku luzu mam stałe napiecie nie wazne czy jest na biegu czy nie.

Awatar użytkownika
Kargul
Posty: 518
Rejestracja: 23 listopada 2011, 11:44
Motocykl: virago 1100
Lokalizacja: Grudziądz
Wiek: 37
Status: Offline

Re: Virago 1100 1986 wirujace prądy silnik z nowym układem rozrusznika.  Temat rozwiązany

Postautor: Kargul » 03 grudnia 2017, 14:41

Co do czujnika luzu, to on zwiera do masy. Inaczej mówiąc jak przewód idący do czujnika dotkniesz w dowolnie miejsce silnika to powinna zapalić się kontrolka luzu.

goral
Posty: 364
Rejestracja: 06 stycznia 2011, 20:57
Motocykl: 700 1985 serce 1,1o
Lokalizacja: Meszna/Irlandia
Wiek: 39
Status: Offline

Re: Virago 1100 1986 wirujace prądy silnik z nowym układem rozrusznika.

Postautor: goral » 03 grudnia 2017, 15:06

I tak sie dzieje. Czyli czujnik nie masuje prawidłowo? Zaraz go sprawdzę. Na kontrolkach też jest plus tylko a masy nie ma nawet po wbiciu biegu.

goral
Posty: 364
Rejestracja: 06 stycznia 2011, 20:57
Motocykl: 700 1985 serce 1,1o
Lokalizacja: Meszna/Irlandia
Wiek: 39
Status: Offline

Re: Virago 1100 1986 wirujace prądy silnik z nowym układem rozrusznika.

Postautor: goral » 03 grudnia 2017, 22:26

Wymieniłem czujnik luzu i Moto pali jutro składam resztę i powinno być ok


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość