Wyłącznik świateł (USA)

Tematy związane z ukladem elektrycznym Virago
Awatar użytkownika
mchojecki4
Posty: 65
Rejestracja: 17 lipca 2014, 18:09
Motocykl: XV 750 92r
Lokalizacja: Siedlce
Status: Offline

Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: mchojecki4 » 08 stycznia 2018, 19:03

Gdzie zamontować wyłącznik świateł do wersji z USA tak aby działał na przednie i tylne światło. :motorcycle:

marceli5555
Posty: 185
Rejestracja: 29 kwietnia 2008, 08:09
Motocykl: Yamaha Virago XV 750
Lokalizacja: śląsk
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: marceli5555 » 08 stycznia 2018, 19:35

A po co chcesz takowy wyłącznik montować? Przecież i tak jeżdżąc trzeba ich używać.

Awatar użytkownika
mchojecki4
Posty: 65
Rejestracja: 17 lipca 2014, 18:09
Motocykl: XV 750 92r
Lokalizacja: Siedlce
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: mchojecki4 » 08 stycznia 2018, 19:54

Po prostu chce i nie wiem czy dawać jeszcze jakiś przekaźnik czy wystarczy sam wyłącznik i gdzie go dać w którym miejscu w instalacji.

Robinson
Posty: 59
Rejestracja: 23 stycznia 2015, 11:56
Motocykl: Vt700C,GL1500
Lokalizacja: Wola Pasikońska
Wiek: 53
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: Robinson » 08 stycznia 2018, 20:34

Jeszcze jedno z dziwnych pytań :bravo: myśle ,że rośnie nam pokolenie ludzi nie myślących a praktycznych :frustrated:

Awatar użytkownika
grzegorzbr2
Posty: 4493
Rejestracja: 13 listopada 2012, 21:00
Motocykl: XV 535, 1100, 1700
Lokalizacja: Świętokrzyskie - TOP
Wiek: 45
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: grzegorzbr2 » 08 stycznia 2018, 21:01

Też miałem virkę zza wielkiej wody, te wersje nie posiadają włcznika świateł i po przekręceniu stacyjki zapalają się automatycznie światła, jest to kłopotliwe gdy chcemy coś podłubać przy moto na włączonej stacyjce [ może paść aku]
Ja zamontowałem przełącznik po prawej stronie kiery, trzeba ingerować w kostkę elektryczną która znajduje się w przedniaj lampie, lub znaleść przewód powrotny z pulpitu beżpieczników, oczywiście przekażnik też zamontowałem i umiejscowiłem go obok cewek zapłonowych.
Załączniki
2014-10-02 14.53.41.jpg
2014-10-02 14.53.41.jpg (244.48 KiB) Przejrzano 145 razy

Awatar użytkownika
Snake
Posty: 526
Rejestracja: 30 sierpnia 2016, 14:15
Motocykl: Yamaha Virago 535
Lokalizacja: Biała Podlaska
Wiek: 36
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: Snake » 09 stycznia 2018, 11:30

Brawo Grzegorz też się zastanawiam nad taką opcją :bravo:
Te mam wersję USA. Też przeszkadzają mi włączone światła przy przekręconej stacyjce i też myślę, że na kierowniku to dobre rozwiązanie.
Widocznie Grześki myślą podobnie.
:nazdrowie:
5000 Kilometrów -> 2 Ludzi -> 2 Motocykle -> 1 Cel

Awatar użytkownika
-waldi-
Posty: 7046
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 22:29
Motocykl: XV700N '85/96+ST1100
Lokalizacja: Oświęcim
Wiek: 40
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: -waldi- » 18 stycznia 2018, 23:04

ja mam w miejscu zaślepki przełącznika EU założony kołyskowy wyłącznik....

w przypadku 700 - 1100 pierwsze 2 styki przycisku rozrusznika wyłączają lampę przednią - wstawiasz przełącznik szeregowo do instalacji i po kłopocie
Obrazek
ELITARNA LOŻA SZYDERCÓW
Obrazek
NIE UFAJ MECHANIKOWI, ZRÓB TO SAM !!!
Nie udzielam porad na PW - od tego jest forum!

Awatar użytkownika
Top Gun
Posty: 1357
Rejestracja: 25 sierpnia 2015, 16:23
Motocykl: XV1100, CRF 1000
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 53
Status: Offline

Re: Wyłącznik świateł (USA)

Postautor: Top Gun » 19 stycznia 2018, 08:09

Przerabiaj :wink: to potem Będziesz pytał dlaczego się psuje :lol:
,,Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz kiedy okażą się potrzebne,,


Wróć do „Elektryka”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość