Prędkościomierz nie działa XV750

Jeżeli masz kłopoty ze swoją Virago lub nie wiesz jak coś naprawić to idealne miejsce by o tym napisać
Awatar użytkownika
Piotrek9007
Posty: 273
Rejestracja: 07 czerwca 2015, 23:01
Motocykl: Virago 750
Lokalizacja: TST Starachowice
Wiek: 32
Status: Offline

Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Piotrek9007 » 22 marca 2018, 19:08

Witam

Z tego co obczaiłem na pierwszy rzut oka to linka kręci się „na sztywno” z obu końców, czyli jest cała. Po włożeniu linki do ślimaka i zakręceniu kołem górna strona ta przy prędkościomierzu się nie kręci (trzymając ją w palcach). Prawdopodobnie padł ślimak. Gdzie dostać coś takiego i czy da się to naprawić? Proszę o pomoc!


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Motto posiadaczy Virago - jak coś nie działa to sprawdzanie zacznij od najprostszych rzeczy, a dopiero jak to wyeliminujesz to grzeb głębiej. Np. - nie chce odpalić = sprawdź czy masz paliwo :wink:

(zaczerpnięte z forum :rock: )

Awatar użytkownika
Pablo_kat
Posty: 257
Rejestracja: 11 lipca 2013, 00:55
Motocykl: VIRAGO 1100
Lokalizacja: Katowice
Wiek: 41
Status: Offline

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Pablo_kat » 22 marca 2018, 19:27

Cena oryginału to Cię z butów wyrwie :P
Ja kupiłem w mega promo za około 250zł, normalnie coś koło 500 jest :(
Można stary regenerować. Był fajny post o tym na forum, poszukaj :)

Awatar użytkownika
Pablo_kat
Posty: 257
Rejestracja: 11 lipca 2013, 00:55
Motocykl: VIRAGO 1100
Lokalizacja: Katowice
Wiek: 41
Status: Offline

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Pablo_kat » 22 marca 2018, 19:29


Awatar użytkownika
Piotrek9007
Posty: 273
Rejestracja: 07 czerwca 2015, 23:01
Motocykl: Virago 750
Lokalizacja: TST Starachowice
Wiek: 32
Status: Offline

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Piotrek9007 » 22 marca 2018, 19:34

Ja prdl... pół tysiąca za takie coś... nie ma mowy, muszę coś innego wymyślić :-(. Nie dam tyle kasy za ślimak No bez jaj :-(


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Motto posiadaczy Virago - jak coś nie działa to sprawdzanie zacznij od najprostszych rzeczy, a dopiero jak to wyeliminujesz to grzeb głębiej. Np. - nie chce odpalić = sprawdź czy masz paliwo :wink:

(zaczerpnięte z forum :rock: )

Awatar użytkownika
Wesoly
Posty: 1490
Rejestracja: 20 lutego 2011, 11:14
Motocykl: FAT BOB
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 48
Status: Online

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Wesoly » 22 marca 2018, 19:37

Nie panikuj, poczytaj tu;
http://www.virago.com.pl/viewtopic.php? ... 54#p353492
A jeżeli okaże się, że to rzeczywiście ślimak, to na alledrogo poniżej stówki idzie wyrwać i jest tego mnogo :wink:
Jacek

Awatar użytkownika
Pablo_kat
Posty: 257
Rejestracja: 11 lipca 2013, 00:55
Motocykl: VIRAGO 1100
Lokalizacja: Katowice
Wiek: 41
Status: Offline

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Pablo_kat » 22 marca 2018, 20:21

Mnogo to może i jest, tylko w takim stanie jaki kolega ma. Więc jaki sens?

Awatar użytkownika
Wesoly
Posty: 1490
Rejestracja: 20 lutego 2011, 11:14
Motocykl: FAT BOB
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 48
Status: Online

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Wesoly » 22 marca 2018, 20:29

Sądzisz, że wszyscy sprzedają zepsute ?
Kupowałem pewnie kilkadziesiąt używanych rzeczy z allegro czy innego olx ( również do motocykla ) i zawsze wszyslko było ok.
Jacek

Awatar użytkownika
Pablo_kat
Posty: 257
Rejestracja: 11 lipca 2013, 00:55
Motocykl: VIRAGO 1100
Lokalizacja: Katowice
Wiek: 41
Status: Offline

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Pablo_kat » 22 marca 2018, 21:02

Nie zepsute, ale wyrobione już. Pochodzi rok i dupa... a może nawet nie. Oglądałem parę i wolałem kupić nowy. W dobrej cenie trafiłem :)

Awatar użytkownika
Wesoly
Posty: 1490
Rejestracja: 20 lutego 2011, 11:14
Motocykl: FAT BOB
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 48
Status: Online

Re: Prędkościomierz nie działa XV750

Post autor: Wesoly » 22 marca 2018, 21:15

Niech najpierw kolega spróbuje reanimować swój według opisu z wątku który wkleiłem powyżej, a w razie niepowodzenia niech sam podejmie decyzje o zakupie. Z opisu wynika, że sprawdzenie poprawności działania ślimaka i ewentualna jego naprawa ( jeżeli oczywiście się da ) są proste jak budowa cepa.

Ja osobiście kupiłbym używkę :D
Jacek

ODPOWIEDZ