535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Tematy związane z gażnikami
Trocin
Posty: 46
Rejestracja: 09 czerwca 2016, 10:13
Motocykl: Virago 535
Status: Offline

535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Trocin » 08 maja 2017, 17:58

Witam ponownie Viragowską brać ;)
Jak to zwykle ja przychodzę się do Was pożalić i po pomoc....
Co się dzieje?
Ano silnik ładnie pracuje, odpala od strzała, przyśpieszenie ma ok ale v max jaki mogę osiągnąć to tyko 100 i koniec...
Nic nie strzela, pyrka, tłucze się po prostu wszystko było by cacy gdyby nie ta prędkość.
Co przejrzałem:
Filtr paliwa,
Filtr powietrza,
wymienione świece,
Synchro gaźników.
Regulacji ich nie robię bo się nie znam :D, gdzieś w necie wyczytałem że to może być oznaka przepuszczających membran, ale zanim oddam moto do mechaniora to może Wy coś wymyślicie :pomocy: ?
Będę wdzięczny za wskazówki.
Pozdrawiam!
Trocin

Awatar użytkownika
Andrzej S
Posty: 5017
Rejestracja: 30 września 2010, 21:43
Motocykl: GSF650S 2007r
Lokalizacja: Przyszowice
Wiek: 47
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Andrzej S » 08 maja 2017, 19:26

Pewnie membrany popękane.
Więc chodź pomaluj mi świat na żółto i na niebiesko...

Trocin
Posty: 46
Rejestracja: 09 czerwca 2016, 10:13
Motocykl: Virago 535
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Trocin » 08 maja 2017, 21:05

A da się jakoś obejrzeć membrany bez demontażu gaźników?

kamyk2351
Posty: 303
Rejestracja: 12 lutego 2015, 19:27
Motocykl: Yamaszka
Lokalizacja: południowy wschód
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: kamyk2351 » 08 maja 2017, 21:17

Możliwe że zostala zdlawiona.

Trocin
Posty: 46
Rejestracja: 09 czerwca 2016, 10:13
Motocykl: Virago 535
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Trocin » 08 maja 2017, 22:00

Nie ma szans bo jeszcze kilka dni temu leciałem 130 a raz nawet 150 :)
Mam wrażenie jak by osłabła po tym jak na przeglądzie ją odkręciłem do oporu na chwile przed mikrofonem :)

kamyk2351
Posty: 303
Rejestracja: 12 lutego 2015, 19:27
Motocykl: Yamaszka
Lokalizacja: południowy wschód
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: kamyk2351 » 08 maja 2017, 22:15

Jesli tak to podejrzane membrany, membrany znajdują się pod dekielkami po prawej stronie gaziorkow i motocykla, obok regulacji jalowych obrotòw.
Dekielki przykrecone na 4 srobki kaźdy.

Trocin
Posty: 46
Rejestracja: 09 czerwca 2016, 10:13
Motocykl: Virago 535
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Trocin » 10 maja 2017, 11:15

kamyk2351 pisze:Jesli tak to podejrzane membrany, membrany znajdują się pod dekielkami po prawej stronie gaziorkow i motocykla, obok regulacji jalowych obrotòw.
Dekielki przykrecone na 4 srobki kaźdy.
A wymiana jest równie łatwa czy trzeba gaźnik wyciągać?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
CoLdY7
Posty: 325
Rejestracja: 19 czerwca 2015, 11:23
Motocykl: XV 535
Lokalizacja: Strzelin
Wiek: 30
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: CoLdY7 » 10 maja 2017, 11:37

Jakiś czas temu miałem podobnie, virażka podczas jazdy momentalnie straciła moc. Jechać jechała ale przyspieszenie słabiutkie i max 80km/h

Po odkręceniu jednego z dekielków gaźnika (po lewej stronie...) wypadła ze środka jakaś " złota śrubka z dziurką" (sorry, opisałem jak potrafiłem - nie znam się, zresztą nie pamiętam tego dokładnie :frustrated: ), po przykręceniu jej na swoje miejsce, wszystko wróciło do normy. :D
:chopper: Obrazek Przemek, alias CoLdY, alias wieSzak

Trocin
Posty: 46
Rejestracja: 09 czerwca 2016, 10:13
Motocykl: Virago 535
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: Trocin » 24 maja 2017, 12:02

Noo Panowie
Macie +3 do wróżenia z fusów :)
Tak to membranki.
Jak zwykle bardzo pomocni jestescie :)

Awatar użytkownika
-waldi-
Posty: 7063
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 22:29
Motocykl: XV700N '85/96+ST1100
Lokalizacja: Oświęcim
Wiek: 40
Kontakt:
Status: Offline

Re: 535 2yl Niby chodzi ładnie ale idzie tylko 100 km/h

Post autor: -waldi- » 29 maja 2017, 23:34

Trocin pisze:jak na przeglądzie ją odkręciłem do oporu na chwile przed mikrofonem :)
hmm... gdzie takie przeglądy robią podaj namiar to zakończą już interes....

przepis wyraźnie mówi co i jak, a na pewno nie do oporu.
Obrazek
ELITARNA LOŻA SZYDERCÓW
Obrazek
NIE UFAJ MECHANIKOWI, ZRÓB TO SAM !!!
Nie udzielam porad na PW - od tego jest forum!

ODPOWIEDZ