Oparcie tylne siedzenie Sissy Bar z aliexpres

Testy, komentarze i opinie o wszelkich akcesoriach i produktach motocyklowych
Awatar użytkownika
Marek.
Motocykl: Yamaha XVS 1300
Status: Offline

Oparcie tylne siedzenie Sissy Bar z aliexpres

Post autor: Marek. »

Witam

Jak w temacie, Ktoś ma używa?
Chciałbym zamówić ale nie wiem jak z jakością?

Na alledrogo, jak się pojawiają to albo to samo za 2x wiecej albo wyrób rzemieślniczy ale za cenę z kosmosu..
Ktoś coś?
Awatar użytkownika
Marek.
Motocykl: Yamaha XVS 1300

Re: Oparcie tylne siedzenie Sissy Bar z aliexpres

Post autor: Marek. »

MarcinS pisze: 31 lipca 2023, 10:14 Z fantów do xvs1300 w Sako nic nie podejdzie?
Do 1300C nie ma, do midnight stara tylko.
W sumie to nawet sakwy gdzie indziej zamówiłem... bo troszkę mi bardziej sie podobały... jak mi się uda je zamontować, to się pochwalę. Na razie od dwóch dni rozmyślam, jak je zamontować, czy by się wysuwały do tyłu, czy do przodu... :cool: :lol:

Tu gostek fajne montuje, wygladają na dość mocne https://www.youtube.com/watch?v=GKeg1TnF-RQ ale za cholerę nie mogę znaleźć oferty z ceną... jak od yamahy, to pewnie zaporową.

Te od chinczyków jeżeli blacha i rurki dobre, to spawki bym poprawił... bo i tak do przemalowania by poszedł... ale się boję by to nie było na jakimś materiale, co mi się pod samym kufrem złoży...
teczowa6
Motocykl: Yamaha MT-07

Post autor: teczowa6 »

Jeśli blacha i rurki są solidne, spawy łatwo wzmocnić, a malowanie i tak i tak jest wskazane. W kwestii materiału – większość z tych tańszych oparć jest ze stali, więc przy poprawnym spasowaniu nie powinno się „składać” pod kufrem, ale warto przed montażem dokładnie zmierzyć i ewentualnie poprawić dystans lub kąty mocowań, żeby nie kolidowało z kufrem i nie opierało się w newralgicznych miejscach.
Co do regulacji przód/tył – chińskie modele zwykle są stałe, więc jeśli zależy Ci na regulacji, trzeba szukać konkretnego modelu z takim mechanizmem lub przerobić mocowanie samodzielnie. Ogólnie, jak masz trochę czasu i umiejętności, wersja z Chin da się dopasować i wzmocnić, a przy poprawkach będzie działać bezpiecznie.
Najbezpieczniej jest zrobić próbny montaż „na sucho” przed malowaniem i wzmocnieniem spawów, żeby mieć pewność, że wszystko pasuje i nie koliduje z kufrem.
Awatar użytkownika
Top Gun
Motocykl: CRF 1000

Post autor: Top Gun »

teczowa6 pisze: 02 września 2025, 13:02 Jeśli blacha i rurki są solidne, spawy łatwo wzmocnić, a malowanie i tak i tak jest wskazane. W kwestii materiału – większość z tych tańszych oparć jest ze stali, więc przy poprawnym spasowaniu nie powinno się „składać” pod kufrem, ale warto przed montażem dokładnie zmierzyć i ewentualnie poprawić dystans lub kąty mocowań, żeby nie kolidowało z kufrem i nie opierało się w newralgicznych miejscach.
Co do regulacji przód/tył – chińskie modele zwykle są stałe, więc jeśli zależy Ci na regulacji, trzeba szukać konkretnego modelu z takim mechanizmem lub przerobić mocowanie samodzielnie. Ogólnie, jak masz trochę czasu i umiejętności, wersja z Chin da się dopasować i wzmocnić, a przy poprawkach będzie działać bezpiecznie.
Najbezpieczniej jest zrobić próbny montaż „na sucho” przed malowaniem i wzmocnieniem spawów, żeby mieć pewność, że wszystko pasuje i nie koliduje z kufrem.
:lol: :lol: :lol:
,,Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz kiedy okażą się potrzebne,,
ODPOWIEDZ