Mam w planach wyjazd jak w temacie - na południe.
Myślałem o objechaniu takiej pętli:
Tranzyt:
Polska -> Czechy -> Słowacja -> Węgry -> Słowenia
Trasa właściwa:
Chorwacja -> Bośnia i Hercegowina -> Czarnogówa -> Serbia - >Macedonia
Tranzyt powrót:
Serbia ->Węgry -> Polska
Trasa oczywiśie do modyfikacji.
Dokładną trasę mogę podrzucić na życzenie

Czas trwania - chciałbym się wyrobić w 9 dni więc ta trasa to max i można tą pętelkę w każdym momencie skrócić.
Cała trasa jak patrzyłem to +/- 3500 km co daje +/- 400km dziennie. Wydaje mi się to do zrobienia nawet grupką ale lekko nie będzie.
Można zawsze pocisnąc na tranzytach więcej, zeby mieć więcej czasu na zwiedzanie na miejscu.
O mnie: Część może mnie kojarzy ze zlotów głównie w Kletnie

Spanie: Jest mi to totalnie obojętne. Biorę namiot więc w grę wchodzą campingi ale nie mam bardzo ograniczonego budżetu i spokojnie dam się namówić na coś wygodniejszego. Generalnie nie marudzę i nie lubię osób marudzących lub zwalających winę na inne osoby w razie jakiejś niewygody ale to raczej w gronie moto-turystów jest rzadkim zjawiskiem.
Jestem sam i szukam chętnych na ten kierunek w tym terminie albo już gotowej grupki w tym samym terminie (trasa nie musi się zgadzać), która mnie przygarnie na jakis ciekawy wyjazd.
Jeżdżę DL 650.
Jeśli nie znajdzie się nikt chętny ani nikt kto mógłby mnie przygarnąć to chciałbym was również prosić o jakieś wskazówki. W szczególności czy jest to z waszego doświadczenia wykonalne w takim czasie. Do tego chciałbym się dowiedzieć co jest warte zobaczenia w poszczególnych krajach (bardziej natura lub fajne traski niż pomniki i miasta), może jakieś sprawdzone miejsca noclegowe. Czy trzeba mieć jakieś specjalne papierki, apteczki, żaróweczki i czy rzeczywiście jest to mocno sprawdzane.
Pozdrawiam i z góry dzięki