Mam problem i nie wiem co robić. Virago wywala mi do kopułki (lewa kopułka srebrna pod bakiem) paliwo. Sytuacje pokazuje film na YT:
https://www.youtube.com/watch?v=YmW7AyGd4VA . Sytuacja zrobiła sie podejrzana już w ostatnią niedziele tuż przed dojazdem do domu zaczął inaczej działać motor niż zwykłe, ale myślałem ze mi sie coś wydaje. Dziś chciałem wyjechać i odpaliłem motor żeby sobie pochodził i posłuchać jak działa. Wydaje mi sie że inaczej trochę słychać prace motora. Za chwile zobaczyłem że coś kapie z tej kopułki, odkręciłem a tam pełno paliwa które cały czas sie wylewa. Na wszelki wypadek wymieniłem świece na nowe. Dalej to samo. Zauważyłem że stara świeca z pierwszego cylindra (pierwszy od przedniego koła) jest zalana i czarna z drugiego cylindra jest sucha. Nie wiem co dalej z tym i jaka mogła by być tego przyczyna?
Virago 535 95r wywala paliwo
- PanG
- Motocykl: Twoja Stara 350
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: Virago 535 95r wywala paliwo
Ani "dzień dobry", ani "pocałujcie mnie w dupę"...
Forum to nie fejsbuk. Tu jakaś kindersztuba na wejściu jeszcze obowiązuje. I chwała tym, którzy ją szanują.
Najpierw do powitalni. Przywitaj się i napisz kim jesteś. Potem proś o pomoc.
Forum to nie fejsbuk. Tu jakaś kindersztuba na wejściu jeszcze obowiązuje. I chwała tym, którzy ją szanują.
Najpierw do powitalni. Przywitaj się i napisz kim jesteś. Potem proś o pomoc.
- leszekk
- Motocykl: XV750 -> BMW R1200GS
Skoro podejrzewasz przednią świecę jako winną wycieku to sprawdź jeszcze ciśnienie w przednim kole bo to może mieć duży związek z zaobserwowanym zjawiskiem
Ostatnio zmieniony 23 września 2024, 22:43 przez leszekk, łącznie zmieniany 1 raz.
In God we Trust -- all others must submit an X.509 certificate.
- Top Gun
- Motocykl: CRF 1000
Wlej paliwo E5 98
Po ostatniej dyskusji wnioskuję, że to wina paliwa E10 95 
,,Nie rezygnuj z marzeń, nigdy nie wiesz kiedy okażą się potrzebne,,
- Piter7011
- Motocykl: XV 535 Vstrom650
Tak, pewnie zatankował tą 95 i jest rzadsza i wyciek!Top Gun pisze: 23 września 2024, 09:03 Wlej paliwo E5 98Po ostatniej dyskusji wnioskuję, że to wina paliwa E10 95
![]()